CEREC reprezinta o marca ce, utilizand o tehnologie sofisticata, a revolutionat stomatologia moderna. Aceasta tehnica folseste sistemul CAD-CAM si utilizeaza computerul pentru inregistrarea amprentei optice creand un model virtual pentru coroane, fatete, incrustatii, privoti, etc. iar prin intermediul unitatii de frezare MCLX materialeaza amprenta digitala obtinuta in fatete, dinti, pivoti, etc. cu o precizie maxima, de +/- 15 microni.

Aparatul poate executa lucrari complexe, sistemul fiind considerat un miracol tehnologic in stomatologie

Tehnologia CEREC reprezinta varful de lance in domeniul proteticii si esteticii dentare.Realizata de specialistii de la Sirona (Siemens Dental – Germania)ofera inimitabila calitate germana pentru toate produsele finite obtinute cu ajutorul acestei tehnologii. Indiferent ca dorim o punte dentara, o coroana, o fateta, o incrustatie sau un pivot, precizia si viteza de executie intrec orice alta tehnologie existenta. Bazat pe procedeul cad/cam, conceptul CEREC aduce cu sine 3 elemnte unice, aflate in stransa legatura una cu cealalta.

  • estetica naturala (nu exista metal)
  • precizie (+/- 15 microni)
  • viteza de executie (6 minute pentru o coroana, fateta sau incrustatie, 30 de minute pentru o punte formata din 4 elemente/dinti)

CEREC inseamna reconstructie ceramica si utilizeaza ca material zirconiul , fiind preferat de catre un numar tot mai mare de pacienti. Pe lânga faptul ca aspectul dintilor ceramici pe suport de zirconiu este identic cu cel al dintilor naturali, zirconiul are o densitate foarte mare, porozitate 0%, este absolut bio-inert, are o puritate de 99,9%, nu isi modifica temperatura si are o rezistenta foarte mare. Mai mult, zirconiul nu se coloreaza si nu irita. Cu toate acestea, recomandarea pe care fiecare medic dentist i-o face pacientului care doreste sa opteze pentru o lucrare protetica este sa aleaga tehnica moderna computerizata de realizare a lucrarii in detrimentul celei manuale, datorita multiplelor beneficii pe care le ofera aceasta tehnologie avansata.

Avantajele restaurarii CEREC:

  • convenabila – fara amprenta inecacioasa clasica, eliminand lucrarile provizorii si reducand numarul programarilor la cabinetul stomatologic
  • precisa – tehnologie computerizata executa lucrarile cu o precizie de +/- 15 microni
  • durabila – restaurarile dintilor fiind foarte exacte, permite o structura dentara mult mai buna decat cele executate in mod clasic
  • calitate superioara – deoarece materialele utilizate au un coeficient de abraziune egal cu cel al smaltului dentar
  • estetica superba – lucrarile create prin sistemul CEREC asigura un zambet frumos, armonios, culori perfect naturale care nu se modifica in timp.
  • realizeaza conceptul de ONE HOUR DENISTRY (daca preparatiile dintilor sunt minimal invazive putand pastra nervul, deci dintele viu, tratamentele efectuate cu CEREC sunt ideale pentru pacientii ce doresc calitate si estetica intr-un timp record) -  deci cu sistemul CEREC se pot exectua lucrari dentare intr-o singura sedinta.

Adreseaza-ne o intrebare

 

Chestionar satisfactie