Ca urmare a dezvoltarii tehnologiei in domeniu, vizita la medicul stomatolog nu va mai reprezenta un stres pentru copii si implicit pentru parinti. La Centrul Medical ProLife, pacientii vin cu placere stiind ca tot ceea ce inseamna tratament dentar se va efectua fara nici cea mai mica durere fizica.

Centrul medical ProLife utilizeaza cea mai moderna tehnica de indepartare a senzatiei de teama si durere a pacientului: inhalosedarea cu protoxid de azot.

Tehnica revolutionara a inhalosedarii cu protoxid de azot presupune parcurgerea urmatorilor pasi:

  • calmarea pacientului prin inhalarea unui amestec de protoxid de azot si oxigen (gaz folosit in operatiunile stomatologice in Statele Unite si in tarile vest-europene)
  • efectuarea tratamentului stomatologic fara durere operatorie
  • disparitia oricarui disconfort fizic creat de aplicarea anesteziei locale clasice

Bineinteles, cei mai bucurosi de noul sistem de tratament sunt copiii, a caror spaima fata de cabinetul stomatologic dispare, prin eliminarea senzatiei neplacute din timpul interventiilor clasice.

Noutatea acestui tratament consta in folosirea protoxidului de azot, un gaz care combinat cu oxigenul produce un efect calmant asupra pacientului, care astfel nu va mai resimti nicio senzatie de teama.

Avantajele noului sistem sunt in egala masura pentru pacient si pentru medic: efectul inhalarii este foarte rapid- in cateva minute de la administrare, pacientul va simti o senzatie placuta de relaxare si euforie, care va inlocui stresul binecunoscut.

Controlul sedarii se face de catre medic, in functie de durata interventiei.

Spre deosebire de alte metode de sedare, in cazul folosirii protoxidului de azot pacientul nu are nici un fel de reactii adverse in timpul tratamentului sau dupa. Nu este afectata in nici un fel starea fizica a pacientului, acesta fiind in stare optima pentru a-si continua activitatile zilnice, imediat dupa incetarea sedintei de tratament.

Adreseaza-ne o intrebare

 

Chestionar satisfactie