Sanatatea ta este preocuparea noastra! Acum, Centrul Medical Mediplus dispune de cea mai avansata tehnologie in materie de imagistica medicala, avand in dotare singurul echipament disponibil in Romania de acest fel.

Sistemul cu ultrasunete ACUSON S2000™  HELX™ EVOLUTIONeste o premiera Siemens in ecografia generala si sistemul de servicii partajate, ce ofera informatii detaliate, astfel incat diagosticul diferential sa poata fi efectuat, chiar si in cazurile cele mai dificile.

 

Pacientii vor beneficia de caracteristicile inovatoare al noului sistem ACUSON S2000™  HELX™ EVOLUTION:

Imagistica puternica - Totul incepe cu o calitate deosebita a imaginii

Perspectiva patrunzatoare – Un nou nivel de diagnosticare

Dezvaluirea perspectivelor – Adevaratele invotatii ofera atat medicilor, cat si pacientilor posibilitatea de a vedea mai mult

Flux de lucru inteligent – Dezvoltarea unui flux de lucru inteligent si flexibil

 

Ergonomie. Proiectat pentru a functiona corect - doar pentru tine.

 Folosind anii de experienta in parteneriat cu profesionisti din domeniul medical din intreaga lume, Siemens a proiectat ergonomia    simpla, eleganta si pe deplin functionala din cadrul sistemului de ultrasunete ACUSON S2000™  HELX™ EVOLUTION. Acest sistem dispune de tot ce medicul are nevoie, la indemana. Indiferent daca pacientul este asezat sau in picioare, zonele retractabile naturale si extinse, pun la indemana comenzile utilizate frecvent, permitand ca medicul sa se poata concentra atat asupra monitorului, cat si asupra pacientului.

 

 

Elastografie in timp real - ACUSON S2000™  HELX™ EVOLUTION

Ecografia standard 2D evalueaza detalii anatomice ale diferitelor structuri vizualizate pe baza diferentelor intre impedantele acustice ale acestora (ecografie clasica, modul B). La aceasta se adauga examenul Doppler, care apreciaza elementele in miscare (fluxulsangvin).

 

Tehnica nou dezvoltata de firma Siemens - elastografie in timp real – disponibila pe ACUSON S2000™  HELX™ EVOLUTION, adauga la cele doua anterior prezentate o noua dimensiune a examinarii : masurarea elasticitatii tesuturilor.

Elastografia in timp real este considerata a fi cel mai important pas in evolutia ecografiei, de la implementarea tehnicii Doppler.

Adaugarea acestui nou mod de evaluare a leziunilor de la nivelul diverselor organe are in primul rand aplicabilitate in diferentierea dintre tumorile benigne si cele maligne, dar si in aprecierea extinderii unei leziuni. Elastografia in timp real se poate aplica pentru leziuni situate la nivelul sanului, tiroidei, ficatului, prostatei. Astfel diagnosticul devine mai precis, se pot evita manevre ulterioare inutile, riscante, costisitoare (punctii biopsii, CT, RMN).

Practic : noul soft dezvoltat de Siemens creeaza o harta a elasticitatii tesuturilor dintr-o zona selectata, aceasta putand fi comparata in timp real sau retrospectiv cu imaginile clasice ecografice in mod B (2D) prin suprapunerea unor repere (marcaje, masuratori) efectuate de examinator la nivelul celor doua imagini. Leziunile maligne sunt de obicei mai dure, iar extinderea lor in tesuturile inconjuratoare este mai mare decat se apreciaza prin metoda clasica 2D. Un nou element introdus pe noul ecograf ACUSON S2000™  HELX™ EVOLUTION este posibilitatea aprecierii corectitudinii examinarii printr-o analiza efectuata de aparat in timp real (QF - quality factor). Tehnica se numeste eSie Touch, fiind asemanata cu o "palpare virtuala" a leziunilor.


sursa imagine - siemens.com

Noul ecograf ACUSON S2000™  HELX™ EVOLUTION are si posibilitatea cuantificarii duritatii unui tesut prin aplicarea tehnologiei ARFI (Acoustic Radiation Force Impulse), rezultatul fiind masurarea vitezei de propagare a unei unde prin diversele structuri asupra carora metoda este aplicata. Posibilitatea de cuantificare este utila in monitorizare a unor boli (de ex. ciroza hepatica).


Ecografie cardiaca.

Tehnologiile Siemens ofera o calitate de neegalat a imaginii in procesul aplicatiilor de varf, chiar si pentru cele mai dificile cazuri.

Caracteristici:

 

Tehnologie dinamica de intensificare a tesutului de contrast TCE™

Rezolutie Doppler excelenta a culorilor folosind traductorul V5Ms.

 

 

 

 

 

Chestionar satisfactie